Det finns olika sorters grönt te. (Lung Ching, Jasmin, Wulong -Oolong mfl.)
Alla gröna teer innehåller bland annat:

Vitamin P (generell term för Flavonid) som kan ge effektivt skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar.

Vitamin K en vitamin som finns i bland annat bladgrönsaker och som är viktigt för kalkupptag i skelettet. Flera studier har visat att god tillgång på vitamin K, analyserat på flera olika sätt, bidrar till både högre bentäthet och sänkt risk för benbrott.

Selen(Se) Områden med lågt Se värde har fler fall av cancer: Selen är välkänt som antioxidant och skyddar celler från skadliga fria radikaler. Det anses vara effektivt mot cancer, åldrande och för immunförsvaret.  

Vitamin C, E, B1, B2 och B11

Fluor naturligt fluor som skyddar tänderna. Te drickare får sällan hål i tänderna!

EGCG – Catechine; en polyfenol och antioxidant som har visat sig kunna motverka diabetes och cancer. Det tros även vara EGCG – Catechine som finns i grönt te som stärker immunförsvar, höjer smärtnivå och motverkar stress. Catechine tros sänka nivån av stresshormon i kroppen (och lugna hjärnvågorna), som hindrar oss att komma ner i alfa för mental och fysisk återhämtning – därav sömnproblem vid stress.

Forskning på grönt te visar på att grönt te förhöjer immunförsvaret och kan förhindra uppkomsten av diabetes och cancer. För att tillgodogöra sig det gröna teets effekter i sjukdomsförebyggande syfte bör man dricka 3-4 koppar om dagen. Efter ca 3-5 månaders dagligt drickande märker man att immunförsvaret stärkts.

Se bland annat dessa artiklar:

http://www.primavi.se/halsa

http://sodersjukhuset.se/

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa

Viktigt är att det gröna teet är färskt och håller hög kvalitet, annars är mängderna goda ämnen, vitaminer och mineraler betydligt lägre, och i vissa fall näst intill obefintliga.

Alla te som säljs på Gott Grönt Te Webbshop är alltid färskt, av hög kvalitet och direktimporterat från odlingar runt om i Kina. Många av sorterna är ekologiska.