Lung Ching är det mest kända kinesiska gröna teet och det härstammar från de lummiga kullarna kring sjön West Lake i Zhejiangprovinsen, men produceras även på andra platser i Kina.
Lung Ching betyder Drakens källa efter en naturlig källa i området.
De torkade tebladen är karakteristiska platta och vackert gröna som ger ett klart och gröngult te. Ett verkligen utsökt te med mjuk, fräsch och något söt smak.

Man brygger Lung Ching teet med 85-90 gradigt vatten. Har man för hett vatten skållas bladen och den goda aromen framträder inte, även om alla nyttiga ämnen i teet behålls.

Lägg tebladen i en kopp eller tekanna, häll på det ca 90gradiga vattnet. Låt tebladen dra ca 1 min. Sila över till serverings kopparna om du inte föredrar att låta tebladen ligga kvar i koppen när du dricker teet. Du får då en lite starkare smak i slutet. Fyll därefter på 2 ggr till med vatten på samma bladsats, låt dra lite längre 2:a och 3:e bryggningen.